ZBOG ČEGA VAM SE KVARI ZIMNICA? Ove 3 greške domaćice NAJČEŠĆE PRAVE!
Zimnica, Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

OBRATITE PAŽNJU

ZBOG ČEGA VAM SE KVARI ZIMNICA? Ove 3 greške domaćice NAJČEŠĆE PRAVE!

Ako su tegle loše ili nedovoljno sterilisane u njima mogu da ostanu bakterije i razni štetni mikroorganizmi

Objavljeno:

Većina žena već počinje da priprema svoju zimnicu po već dobro poznatoj recepturi, ipak često se desi da se ona pokvari. Ovo su najčešće greške zbog čega se ovo dešava.

1. Nepravilno sterilisane tegle

Ako su tegle loše ili nedovoljno sterilisane u njima mogu da ostanu bakterije i razni štetni mikroorganizmi, a koji će dovesti do fermentacije voća i povrća. Da biste izbegli rizik od ove pojave, važno je da se sterilizacija izvede pravilno. Dobro oprane tegle i poklopce poređajte u pleh i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni na nekih 15-20 minuta. Vodite računa i da zimnicu dobro zatvorite, odnosno da poklopac dobro učvrstite kako u njih ne bi ušao vazduh.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Letina Kuhinja / Leta’s Kitchen

2. Upotreba prezrelog voća i povrća

Prezrelo voće i povrće se se mnogo brže raspasti i pokvariti, čak i kada koristite konzervanse. Iako većina misli da će zbog zrelijih plodova zimnica biti slađa i ukusnija, to je velika greška. Birajte čvrste polodove, kojima nije oštećena površina niti imaju po njoj tačkice koje ukazuju da skoro propadanje.

3. Loše mesto za čuvanje

Da bi zminica dugo trajala, mora da se čuva na mestu gde nema promaje, vlage, toplote i da nije derektno izložena sunčevoj svetlosti. Sve su to faktori koji utiču na ubrzanu fermenatciju voća i povrća u tegli i njihovo brže kvarenje.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.