NE ODRIČITE SE SLADOLEDA JOŠ UVEK! Za fenomenalan VOĆNI trebaju samo 2 do 3 namirnice i VOĆE
Foto: Printscreen

RECEPTI

NE ODRIČITE SE SLADOLEDA JOŠ UVEK! Za fenomenalan VOĆNI trebaju samo 2 do 3 namirnice i VOĆE

Oni će uživati u poslastici koju vole, pri tome ćete izbeći industrijski sladoled koji obiluje šećerom i aditivima

Objavljeno:

Domaći sladoled je preukusan i brzo se pravi. Uživajte u omiljenim voćnim ukusima bez griže savesti. Zašto vam preporučujemo voćni sladoled? Pre svega jer ćete stvoriti zdrave navike kod dece

Oni će uživati u poslastici koju vole, pri tome ćete izbeći industrijski sladoled koji obiluje šećerom i aditivima.

Priprema je veoma jednostavna, tako da u nju možete uključiti i vaše male kuvare.

Na tezgama beogradskih pijaca očekuje vas veliki izbor sezonskog voća od kojeg možete napraviti sladoled. Kombinacije su neograničene, pošto možete kombinovati razne vrste voća.

Kečap, Majonez, Sladoled, Sladoled od kečapa, Sladoled od majoneza
foto: Printscreen/Youtube/ Inside Edition

Uživajte u letu i voćnim sladoledima koji se prave začas i koji su posle par sati spremni za konzumiranje. Možete ih posuti koštunjavim voćem, sokom iz slatkog, čokoladom ili bobičastim voćem i tako dodatno ulepšati njihov izgled i aromu.

Čoko banana sladoled

SASTOJCI:

dve banane tri kašike kakao-praha kašika meda 60 ml mleka

U blender staviti banane, kakao, med i mleko, sve dobro izmiksati, pa dobijenu smesu sipati u kalupe za sladoled. Staviti u zamrzivač da se sladoled ohladi i stegne. Kalupe potom staviti pod mlaz vruće vode, da se sladoled lakše izvadi, te odmah poslužiti.

Sladoled od dinje

Ko voli dinju zaista će uživati u ovoj ukusnoj i laganoj poslastici. Da biste napravili ovo letnje osveženje potrebna su vam samo dva sastojka, tako da vas ništa ne sprečava da uživate u njemu.

kriška dinje pola banane

Dinju očistiti od kore, iseći na veće komade, staviti u blender, pa dodati bananu. Izmiksati, sipati u kalupe i staviti u zamrzivač da se ohladi i stegne.

Ljubičasti sladoled od borovnica

Poznato je da decu privlači ne samo aroma već i boja sladoleda. Ljubičasti sladoled sigurno će pobrati simpatije mališana.

SASTOJCI:

200 g borovnica dve banane 250 g grčkog jogurta kašičica meda (po želji)

U blender staviti borovnice, banane, grčki jogurt i med, te sve dobro izmiksati. Staviti u zamrzivač na par sati. Posuti čokoladnim mrvicama ili rendanom čokoladom, pa poslužiti.

Shutterstock

Kremasti sladoled sa malinama

Ako ste ljubitelj kremastog sladoleda, ovaj recept će vam se dopasti.

SASTOJCI:

300 g šlaga u prahu litar mleka 200 g kisele pavlake 300 g malina

Šlag umutite sa hladnim mlekom prema uputstvu sa pakovanja, pa dodajte pavlaku i izmešajte. Izblendirajte voće, potom ga sjedinite sa smesom od šlaga i pavlake ove mese, da se dobije ujednačena smesa, pa staviti u zamrzivač da se ohladi i stegne.

Sladoled od kajsije

SASTOJCI:

dve-tri naseckane kajsije (ili breskve) banana 200 g grčkog jogurta kašičica meda

U blender staviti sve sastojke i izmiksajte. Dobijenu smesu izliti u kalupe za sladoled na štapiću. Po želji dodati bobičasto voće u sredinu kalupa, pa odozgo još malo smese. Ostaviti u zamrzivaču nekoliko sati, pa poslužiti.

Sladoled sa kupinama i keksom

SASTOJCI:

250 ml slatke pavlake 200 ml mleka 10 kašika mlevenog keksa dve štangle rendane crne čokolade 150 g kupina

Slatku pavlaku izmiksati u šlag. U mleko dodati rendanu čokoladu, izgnječeno voće i keks. Kratko izmiksati, dodati šlag, sve dobro sjediniti, pa izliti u posudu i staviti u zamrzivač da odstoji preko noći.

(Espreso/ Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.