PREUKUSNE SU
RECEPT ZA PUŽ SARMICE, KRENUĆE VAM VODA NIZ USTA: Omiljeno jelo SVIH SRBA na skroz drugačiji način!
Omiljeno jelo spremljeno na potpuno nov način
Interesantna priprema omiljenog srpskog jela - sarmi. Neobičan ručak koji će oduševiti vaše ukućane, a lako se priprema.
Sastojci:
10 listova kiselog kupusa
600-700 g mlevenog mesa (svinjskog, junećeg, pilećeg)
2 glavice crnog luka
1 šargarepa
1 paprika
½ ljute papričice
2 štapića celera
50 g peršuna
50 g pirinčazačini:crvena mlevena paprika, biber, so, suvi začin
Podloga od povrća:
2-3 krompira
2 crna luka
1 šargarepa
Priprema:
U blenderu usitnite običnu i ljutu papriku, luk, celer, peršun i šargarepu. Stavite u posudu sa mlevenim mesom i začinite po želji. Promešajte, pa dodajte i opran pirinač i sjedinite sa mesom.
Podloga od povrća: Luk isecite na polovine, pa iseckajte na tanka rebarca. Sa krompirom isto, na pola, pa na tanke listiće. Šargarepu isecite na tanke kolutove.
U dublji tiganj ili vok sipajte ulje da pokrije dno, pa ubacite povrće. Začinite po želji. Dok se povrće krčka, uzmite listove kiselog kupusa, odsecite dno, zatim sipajte fil od mesa po dnu (celom dužinom), urolajte i napravite pužića od sarme (postupak videti u VIDEU). Sarmice ređajte u tiganje preko povrća. Nalijte sa ½ l vode, poklopite i na tihoj vatri kuvajte nekih 40 minuta.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!