PREUKUSAN JE
KOH OD GRIZA PRELIVEN KARAMELOM, PRSTE DA POLIŽEŠ! Napravite stari srpski kolač na SKROZ DRUGAČIJI NAČIN (RECEPT)
Nećete moći da mu odolite.
Probajte tradicionalni kolač, ali na malo drugačiji način. Svideće vam se.
Sastojci:
4 jajeta
4 kašike šećera
8 kašika griza
1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
500 ml mleka
4 kašike šećera
2 kesice vanilin šečera
Karamela preliv:
1 puding od karamele
2-3 kašike šećera
3 dl vode
Priprema
Jaja i šećer umutite, dodajte griz pomešan sa praškom za pecivo. Sipajte smesu u nauljen pleh i pecite na temperaturi od 200 stepeni dok ne porumeni.
Mleko skuvjte sa šećerom i vanilin-šećerom i kada sea malo prohladi prelijte preko mlakog kolača.
Puding skuvajte sa vodom i prelijte preko kolača, ravnomerno rasporedite. Ostavite da se ohladi i stegne.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!