PREBRANAC PO STARINSKOJ RECEPTURI: Ovaj TAJNI SASTOJAK krije se iza savršenog ukusa (VIDEO)
Pasulj, Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

RECEPT

PREBRANAC PO STARINSKOJ RECEPTURI: Ovaj TAJNI SASTOJAK krije se iza savršenog ukusa (VIDEO)

Jeftin i zasitan recept koji će svi obožavati, a savršen je za dane posta!

Objavljeno: 16:51h

Potrebno je

600 gr pasulja

2 velike glavice crnog luka

1 glavica belog luka

1 kašičica ml. crvene paprike

1/2 kašičice ml. bibera

suvi začin ili so

50 ml. ulja

po želji peršunov list

Priprema:

Pasulj oprati u nekoliko voda pa ga naliti malo da ogrezne.

Ostaviti da vri nekoliko minuta pa procediti. Ponovo oprati i procediti.

Luk iseći na tanje rezance pa propržiti. Dodati papriku , biber začin, mleveni biber.

Izvaditi 1/3 pasulja pa staviti na dno druge šerpe pa pola luka, zatim pasulj i ostatak luka između seckan beli luk i par lovorovih listova.

Ostaviti malo belog luka za kraj. Preliti vodom i kuvati 1-1.5 sat da pasulj omekša i ostane malo tečnosti. Dodati po želji soli i peršunovog lista. Služiti toplo.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.