NEMA KO NE VOLI
OVAKO SE PRAVI DOMAĆA JUNEĆA SUPA: Okrepljuje ceo ORGANIZAM, baš na taj NAČIN je spremaju NAŠE BAKE (RECEPT)
Juneća supa uvek se pravila kao deo tradicionalnog porodičnog ručka, koja se uvek krčkala na šporetu pored ostalih đakonija
Domaća juneća supa okrepljuje organizam i puna je povrća.
Najukusnije domaće supe dolaze iz kuhinja naših mama i baka koje su ovaj recept prenosile sa kolena na kolena. Juneća supa uvek se pravila kao deo tradicionalnog porodičnog ručka, koja se uvek krčkala na šporetu pored ostalih đakonija.
Upravo to je i tajna dobre domaće supe, dugo kuvanje na umerenoj vatri. Na taj način svi sastojci se najbolje povežu, a supa dobije onu prepoznatljivu žućkastu boju. Uz nezaobilazno povrće kao što je šargarepa, luk, celer, okrepiće organizam.
Sastojci:
700 g junetine sa kostima
1 paradajz
1 krompir
2 čena belog luka
pola celera
1 glavica luka
svež peršun
so, biber
Priprema:
Meso operite, pa ga stavite u veću šerpu i nalijte vodom. Stavite da se kuva, a kada provri dodajte očišćeno povrće isečeno na manje kocke, osim luka, njega ubacite celog. Posolite po ukusu, smanjite temperaturu i kuvajte na umerenoj vatri oko 2 sata. Pred kraj dodajte biber i ukoliko ima potrebe još soli. Kada je supa gotova izvadite meso, ubacite šaku domaćih rezanaca i kuvajte još 5 minuta. Pre slušenja pospite sitno naseckanim peršunom. Meso isecite na pračiće pa dodajte u svaki tanjir.
(Espreso / Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!