NJAM NJAM
STARINSKI KOLAČ SA DŽEMOM: Sočniju POSLASTICU niste OKUSILI (RECEPT)
Sa dodatkom džema predstavlja kombinaciju koja nikog ne ostavlja ravnodušnim
Ako volite medeno srce, ovaj kolač ćete obožavati.
Toliko se lako i brzo pravi da će često biti na meniju. Sa dodatkom džema predstavlja kombinaciju koja nikog ne ostavlja ravnodušnim.
Sastojci:
5 jaja prstohvat soli
I još:
2 kašike džema 120 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema:
U jaja dodajte prstohvat soli.Mutite mikserom par minuta, a zatim postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Mutite 5 minuta. Postepeno dodajte jogurt i ulje sve vrijeme muteći. U činiji promiješajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Nakon što smanjite brzinu miksera dodajte brašno i prašak za pecivo. Mešajte sve dok smjesa ne postane glatka i bez grudvica. Tepsiju (35×20 cm) premažite uljem i pospite sa kakaom ili brašnom.
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se kolač ohladi, presijecite ga na pola. Na jednu polovinu namažite džem.
Preklopite drugom polovinom biskvita. Preko prelijte sa čokoladnom glazurom. Sačekajte 15-tak minuta da se čokolada malo stegne, pa isijecite na kockice ili štanglice.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!