JAPANSKI KOLAČ SLIČAN SRPSKOM KOHU, UKUS JE PERVERZIJA: Pravo osveženje za letnje dane! (RECEPT)
Kolač, ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

Lagan i ukusan

JAPANSKI KOLAČ SLIČAN SRPSKOM KOHU, UKUS JE PERVERZIJA: Pravo osveženje za letnje dane! (RECEPT)

Japanski kolač je savršena poslastica za sve koji vole slatko u umernim količinama

Objavljeno:

Japanski kolač predstavlja zanimljivu kombinaciju biskvita i čiz kejk kolača, a s obzirom na to da se brzo sprema idealan je i za letnje temperature kada ne želimo da provodimo mnogo vremena pored rerne.

Kako se sprema japanski kolač?

Sastojci:

5 jaja

180g šećera

200g brašna

1 kašika pomorandžine kore

50 ml punomasnog mleka

50 ml soka od pomorandže

4 kašike meda

6 kašika ulja

Postupak:

Umutite jaja sa šećerom. Činite to najvećom brzinom miksera, oko 5 minuta, dok ne dobijete svetlu smesu. Mikser prebacite na srednju brzinu, lagano dodajte brašno, zatim mleko i sok od pomorandže. Kada se sve lepo poveže dodajte pomorandžinu koru, med i, na kraju, ulje.

Smesu sipajte u četvrtasti pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite deset minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepni, zatim smanjite temperaturu na 160 stepeni i pecite oko 45 minuta.

Izvadite kolač iz pleha, ostavite ga da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa umotajte u plastičnu foliju i stavite u frižider da tako prenoći. Sutradan servirajte.

Kolač je preukusan, lagan i brzo se priprema. Odličan za one koji ne previše slatkog. Prijatno!

(Espreso/Novosti magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.