preukusno
TURCI SE DAVE U KATMAMA, PALAČINKAMA NA SKROZ DRUGI NAČIN: Ovo je originalni recept, poteći će vam VODA NA USTA!
"Volimo da kažemo - jednom katme premažeš maslacem i pojedeš"
Svi volimo da juedemo palačinke, ali nas često mrzi da ih spremimo. Evo najbržeg i najlakšeg recepta za najukusnije palačinke, odnosno katme.
POTREBNI SASTOJCI
jaja - 3 - 4 komada
mleko - 800 ml
voda - 300 ml, mlaka
kvasac - 1/2 kocke, svež (ili suvi - 1 kesica)
šećer - 1 kašika
so - 1 kašičica
ulje - 1 kašika
brašno - do guste kaše
maslac - 1 pakovanje za premazivanje
slatko od smokvi - za nadev
NAČIN PRIPREME
U posudu sipajte malo toplog mleka, kvasac, šećr i malo brašna.
Ostavite da se kvasac dobro aktivira, a za to vreme umutite jaja sa preostalim mlekom i drugim namirnicama. Dodajte i aktivirani kvasac, dobro promešajte i procenite da li vam je potrebno još brašna.
Pokrijte kašu i ostavite je na toplom mestu. Kada kvasac počne da pravi mehuriće gotova je za prženje. Ugrejte tiganj i premažite ga sa malo ulja.
Promešajte kašu i sipajte u tiganj kutlačom. Rasporedite testo i kada počnu da se pojavljuju rupe u testu, okrenite ga. Gotove katme (palačinke) premažite maslacem i slatkom od smokvi.
(Espreso/BonApeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!