Pire krompir, Foto: Profimedia
preukusan je
KREMASTI PIRE KROMPIR SA PAVLAKOM: Drugačiji recept će vas ODUVATI, morate ga probati!
Probajte ga
Objavljeno:
20:17h
Oduševićete se ukusom. Ovo je drugačiji recept za pire krompir od onog na koji ste navikli.
1.
Krompir oljuštiti, oprati, pa iseći na krupnije komade. Staviti u jedan manji sud, preliti sa vodom i dodati veći prstohvat soli. Kuvati na tihoj vatri oko 35 minuta, odnosno sve dok krompir ne omekša.
2.
Nakon toga krompir ocediti od vode, pa izgnječiti. Posoliti, pobiberiti i dodati kiselu pavlaku, pa fino, kremasto izraditi.
3.
Poslužiti toplo uz pečeno meso, punjenu papriku, sarmu, ili po želji.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!