ZA RUČAK
DOMAĆICE, OVAKO PUNJENE PAPRIKE JOŠ NISTE SPREMALI: Tajna je u OVOM SOSU, meso VAM NE TREBA (RECEPT)
Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200 stepeni
Ukoliko tražite neko novo i sočno jelo, imamo predlog za vas.
Zvuči sjajno, zar ne?
Probajte i uverite se i sami!
Paprike punjene sirom, i još u bešamel sosu…
Sastojci:
6 paprika babura 1 crni luk 2 paradajza 500 g feta sira 200 g rendanog kačkavalja
3 jajeta biber, origano
Za sos:
40 g maslaca maslinovo ulje 2 kašike brašna 700 ml mleka
biber so muskantni oraščić
Priprema:
Paprike očistite od semenki tako da ostanu cele. Poređajte ih u pleh. Izmrvite feta sir u činiji, dodajte rendani sir, jaja, seckani luk i paradajz i začiniti biberom i origanom. Dobro promešajte. Dobijenom smesom napunite paprike. Pripremite sos tako što ćete puter zagrejati sa maslinovim uljem i u njemu pržiti brašno 2 minuta na laganoj vatri.
Dodajte vrelo mleko, uz stalno mešanje, kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Začinite solju, biberom i muskatnim oraščićem. Sipajte sos u pleh pored paprika. Pokrijte folijom, pecite u zagrejanoj rerni na 220 stepeni 30 minuta. Nakon što uklonite foliju, pecite 15 minuta na 200 stepeni.
(Espreso / Objektiv)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!