probajte
ŠPAGETE SA LISIČARKAMA MAME DA IH SMAŽETE! Ništa laganije za ručak (RECEPT)
Zdravo, a preukusno
Testenina je odlično jelo koje možete u tili čas spremiti uz samo par namirnica. Što ih jednostavnije spremite to su ukusnije, a naš predlog za danas su špagete sa lisičarkama...
Sastojci:
četiri kašike maslaca tri čena belog luka 500 g lisičarki (ili nekih drugih pečuraka po izboru) dve šolje pavlake za kuvanje šolja parmezana 400 g špageta so, biber, peršun
Špagete sa lisičarkama
Priprema:
Špagete skuvati u ključaloj, slanoj vodi, po uputstvu sa pakovanja. U većem tiganju na umerenoj vatri zagrejati maslac, pa pržiti iseckan beli luk 30 sekundi. Dodati iseckane lisičarke, začiniti, pa pržiti uz povremeno mešanje sedam minuta. Dodati pavlaku i parmezan, mešati minut, ubaciti oceđenu testeninu i pola šolje vode u kojoj se kuvala, te krčkati još tri-četiri minuta.
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!