OVO SAVRŠENSTVO SE TOPI U USTIMA: Kolač sa makom SABIJA koliko je moćan, receptura ne može biti jedostavnija
Kolač sa makom, Foto: Printsceen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

lepi se za prste

OVO SAVRŠENSTVO SE TOPI U USTIMA: Kolač sa makom SABIJA koliko je moćan, receptura ne može biti jedostavnija

Sočni kolačići u kojima možete uživati i za vreme posta ukoliko mleko zamenite vodom.

Objavljeno:

Kolač koji se prosto lepi za nepce, nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Sastojci:

1 čaša = 200 ml

2 čaše hladnog mleka (ili vode)

1 čaša ulja

2 čaše šećera

3 čaše brašna

200 gr maka

1 kesica vanil šećera

1 kesica praška za pecivo

1 kom limuna (naribana korica)

Za preliv:

6 kašika džema

6 kašika tople vode

Kolač sa makom
foto: Printsceen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Glazura:

150 gr čokolade

3 kašike ulja

30 gr margarina

Priprema:

Izmešati sve suve sastojke u jednoj posudi. Tome dodati mokre sastojke. Mikserom mutiti dok se masa ne ujednači.

Dobijenu masu sipati u pleh koji ste prethodno premazali margarinom i posuli brašnom. Pleh u kome sam pekla je dimenzija 38x22cm.

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se kolač ne odvoji od ivica pleha. U jednu manju posudu staviti džem i toplu vodu. Izmešati kašikom dok se masa ne ujednači. Smesom premazati ceo kolač dok je još topao.

Može se koristiti i džem od šljiva ili džem od šipka. Svakako je po izboru. Čokoladu istopiti sa margarinom i uljem. Ohlađen kolač premazati glazurom. Kada se glazura stegne seći u kockice i uživati.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.