RECEPT ZA ARAPSKO JELO ZA KOJIM ĆE SRBI ODLEPITI: Slično je SATARAŠU, pravi LETNJI RUČAK, tajna je u OVOME
Šakšuka, Foto: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

NAJM

RECEPT ZA ARAPSKO JELO ZA KOJIM ĆE SRBI ODLEPITI: Slično je SATARAŠU, pravi LETNJI RUČAK, tajna je u OVOME

Odlična kombinacija ukusa

Objavljeno: 19:19h

Mada se najčešće naziva izraelskim jelom, šakšuka (u prevodu 'sve je pomešano') se jede širom Bliskog Istoka i Severne Afrike.

Glavni ovog popularnog specijaliteta su jaja i paradajz.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

Ovo jelo je najbolje poslužiti odmah nakon kuvanja uz malo hrskavog hleba. Neki više vole da im žumanca budu tečnija, neki vole tvrđa, samo prilagodite vreme kuvanja u skladu sa svojim željama. Probajte, sigurno će svi biti oduševljeni.

Sastojci:

Jedna kašika maslinovog uljajedan srednji luk, isečen na kockice dva čena belog luka, mlevena jedna srednja crvena paprika, seckana dve konzerve paradajza isečenog na kockice dve kašike paradajz paste

Šakšuša
foto: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

jedna kašičica čili praha jedna kašičica mlevenog kima jedna kašičica slatke paprike jedna kašičica šećera so, biber šest jaja

Šakšuša
foto: Printscreen/Youtube/ Neodoljivi Ukusi

svež peršun

Priprema:

Na zagrejanom maslinovom ulju propržite crni luk, pa dodajte i beli. Dodajte crvenu papriku i nastavite da dinstate dok ne omekša. Umešajte paradajz pastu i paradajz isečen na kockice, dodajte sve začine i šećer. Začinite solju i biberom i ostavite da se krčka na srednjoj vatri 10-15 minuta Razbijte jaja preko smese od paradajza, jedno u sredini i 5 oko ivica tiganja. Pokrijte tiganj i dinstajte 10-15 minuta, ili dok se jaja ne skuvaju.

Ukrasite svežim peršunom i poslužite uz hrskavi hleb.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.