božanstveno
DANAS SVI TRAŽE RECEPT ZA ROŽADU: A ovo je UBEDLJIVO NAJJAČI RECEPT
Divan domaći puding sa karamelom.
Sastojci
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 decilitara mleka
- Za karamel:
- 100 grama šećera
Priprema Šećer sipati u šerpicu i karamelizovati, sipati u činijice i ostaviti sa strane. Jaja umutite sa šećerom, dodati vanilin šećer i mleko te promešajte. Umućenu smesu sipajte u činijice sa karamelom. U dubljij tepsiji stavite krpu i preko nje činijice, dolijte vruću vodu do polovine činijica (kalupa) i stavite u rernu kao kad kuvate na pari. Pecite 45 minuta na temperaturi 150 stepeni. Pečenu rožadu izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi. Ohlađenu rožadu pažljivo odvojite nožem od zidova kalupa, okrenite i izručite u tanjiriće za posluževanje pazeći da se ne raspadnu.
(Espreso/Oklagija.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!