RECEPT
HRSKAVI, SOČNI I IDEALNI ZA LAGANI OBROK: Napravite bruskete sa svežim paradajzom, prste ćete OLIZATI!
Čak i da nikada ranije niste stali za šporet, ovi zalogaji će vam apsolutno uspeti
Brusketi su izuzetno praktično i preukusno jelo. Da stvar bude bolja, za njihovu pripremu nije potrebno ni mnogo vremena, a ni mnogo ulaganja i povrh svega, mogu da ih pripreme i oni koji nemaju previše iskustva u kuhinji.
Recept sa osvežavajućim paradajzom ćete obožavati, a ovako pripremljeni brusketi su fantastičan izbor za večeru, ili posluženje tokom nekog druženja.
Posebno će vam značiti što nema dugog stajanja pored rerne, već vam je ona potrebna na svega 10-15 minuta.
- 4 kašike maslinovog ulja - 2,5 čena belog luka - 4 velika paradajza - svež bosiljak - 2 kašike balzamika - 1 kašičica soli - prstohvat tucane paprike - baget
Priprema:
Isecite baget na kriške, a zatim ih premažite maslinovim uljem. Stavite ih na pleh koji ste prethodno obložili pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10-15 minuta. Ostavite pet minuta da se ohlade, a zatim svako parče istrljajte polovinom čena. Pre nego što budete stavili hleb da se peče, propržite tanko sečen beli luk na maslinovom ulju. Pomešajte paradajz isečen na kockice sa isečenim bosiljkom, balzamikom, solju, tucanom paprikom, maslinovim uljem i belim lukom. Ostavite da odstoji u frižideru pola sata, a zatim sipajte na hleb i brusketi su gotovi. Bon appetit!
(Espreso/24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!