U SLAST
PRIZRENSKO JELO ZALUDELO SRBE: Ovakve FULIJE niste probali za života (RECEPT)
Izvaditi pleh, premazati opet maslacem, a onda ponoviti postupak ređanja smese
Sastojci
oko 1 kg brašna
2 jajeta
po ukusu soli
po potrebi vode
250-275 g maslaca
Priprema
Od navedenih sastojaka, izuzev maslaca, umutiti smesu kao za palačinke, ali nešto gušću. Razmer namirnica je relativan, ova količina je bila za više osoba. Maslac otopiti, pa premazati pleh. Pećnicu ugrejati na 180 stepeni. Kašikom uzimati smesu i naizmenično razlivati kašu, ostavljajući po jedan red između prazan, pa staviti pleh u rernu da se zapeče i porumeni.
Izvaditi pleh, opet premazati otopljenim maslacem, pa sad kašikom popuniti praznine i vratiti pleh u rernu. Peći da porumeni. Prve trake će biti pečenije, tako i treba da bude.
Izvaditi pleh, premazati opet maslacem, a onda ponoviti postupak ređanja smese.
Tako raditi dok se ne potroši sav materijal, a potom premazati celu fuliju maslacem i peći 25-30 minuta da ona lepo naraste i bude fino pečena.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!