njam njam
SPREMITE LAZANJE NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN: Umesto MLEVENOG MESA dodajte OVO, mnogo su UKUSNIJE (RECEPT)
Pečene lazanje izvaditi da se hlade 10 minuta pa tek onda služiti, paziti veoma su vrele, može da se čeka i duže, a ostaju tople i posle 2h
Sastojci:
500 gr kora za lazanje ( koristila sam durum koje se ne trebaju kuvati )
300 gr kačkavalja
300 gr šunkarice, praške šunke ili suvog vrata ( mnogo je lepše sa suvim vratom jer on pusti taj dimljeni miris ali je odlično i sa praškom šunkom )
2 kašike brašna
500 ml mleka
200 ml vode
1 kašika suvog začina
50 – 100 ml ulja, ali ne više da ne bude masno
Prvo pravimo sos.
Zagrejati ulje, dodati brašno i mešati dok ne požuti.
Zatim naliti mleko i vodu, pa dodati suvi začin.
Mešati dok ne provri.
Treba da je gustine jogurta, ako je malo redje ništa zato ispariće dok se bude peklo.
Podeliti kore na 4 jednaka dela ili kako možete da ih uklopite u svoju tepsiju.
Pa onda podeliti šunku na 3 dela pošto odgore ne ide.
U vatrostalni pleh staviti prvi red kora za lazanje preliti sa malo sosa i poslagati šunku.
Preko nje dodati rendani sir.
Ponoviti ovo sve onoliko puta koliko imate kora.
Na zadnju ne ide šunka nego samo sos i sir.
Staviti 60 minuta u rernu da se peče ili dok ne dobije sir zlatno žutu boju ( ja sam imala 200 gr kačkavalja i 100 gr chedar sira isečenog u listiće pa sam njega stavila odgore ).
Pečene lazanje izvaditi da se hlade 10 minuta pa tek onda služiti, paziti veoma su vrele, može da se čeka i duže, a ostaju tople i posle 2h.
(Espreso / Domaćirecepti.net)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!