Grašak, Foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic
ZA RUČAK
NAPRAVITE ČORBAST GRAŠAK BEZ MESA NA STARINSKI NAČIN: Domaćice, postaće vam OMILJEN zbog 1 POVRĆA (RECEPT)
Začiniti i servirati toplo
Objavljeno:
21:54h
Jela na kašiku svi volimo. Zato vam za današnji ručak predlažemo čorbast grašak bez mesa na starinski način kako su ga pripremale naše bake.
Sastojci:
1 glavica crnog luka
2 paprike sveže
500 g graška
1 manji krompir
so, mlevena slatka paprika, peršun
ulje
kašičica brašna
Priprema:
Usitniti luk, papriku i šargarepu pa ih ispržiti da omekšaju. Dodati grašak i naliti vode da se kuva. Dodati i seckan krompir. Umutiti malu kašičicu brašna pa ubaciti u grašak. Začiniti i servirati toplo.
(Espreso / Bakina i dekina kuhinja)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!