
preukusno
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA JUNEĆI GULAŠ IZ KOTLIĆA: 1 NAMIRNICA daje PIKANTAN UKUS, topi se u USTIMA
Gustinu određivati dodavanjem provrele vode, a slanost podešavati samo suvim biljnim začinom
Napravite juneći gulaš u kotliću.
Sastojci
Potrebno je:
2 kg junećeg mesa
200 g dimljene slanine
3 srednja struka praziluka
1 srednji celer
3 veće šargarepe

2 ljute paprike
4 kašike masti
2 kašike suvog zacina
2 dl belog vina
1/2 l kuvanog paradajza
1 kašika bibera

Priprema
Zagrejati mast pa u nju dodati iseckanu slaninu i blago propržiti.
Na svakih 10 minuta dodavati izrendano povrće. Celer, šangarepu, iseckan praziluk.
Iseckano juneće meso na kocke dodati da se prodinsta 20 minuta.
Zatim preostale sastojke sipati u kotlić pa kuvati dok meso ne omekša. Ljuta paprika se stavlja prepolovljena, kada kotlić dođe u fazu kuvanja jer je kasnije vadim kada postigne dovoljnu ljutinu, (odlučuju gosti).
Gustinu određivati dodavanjem provrele vode, a slanost podešavati samo suvim biljnim začinom. Prijatno.
(Espreso / Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!