ZAPIŠTE TO
DŽEJMI OLIVER OTKRIO TAJNU KREMASTIH MAKARONA SA SIROM: Srpske DOMAĆICE ovo NIKAD ne stavljaju u UMAK (VIDEO)
Da bi napravio sočnu i kremastu testeninu sa sirom, britanski kuvar započinje proces s karamelizacijom luka
Ovo jelo može se napraviti sa samo jednom vrstom topljenog sira, ali Jamie Oliver koristi čak tri vrste.
Jamie Oliver na svom YouTube kanalu podelio je svoj recept za sočne makarone sa sirom koje se tope u ustima.
Njegova tajna? Luk, senf i chutney od manga.
Uz stotinu grama čedara, upotrijebiće i istu količinu raclettea i parmezana, te ih staviti u umak.
Da bi napravio sočnu i kremastu testeninu sa sirom, britanski kuvar započinje proces s karamelizacijom luka.
Tri glavice tanko naseckanog luka prži u tiganju na nešto maslaca otprilike 15 minuta dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Luk potom sjedinjuje sa belim brašnom i litrom mleka, sve dobro promeša i kuva dok se umak ne zgusne.
Kremasti umak začiniće kašičicom engleskog senfa, chutneyjom od manga te s nešto Worcestershire sosa.
Umak će sjediniti sa napola skuvanim makaronima, a celo jelo razrediti sa nešto tečnosti u kojoj se kuvala testenina.
Ovu mešavinu prebaciće u tiganj i peći na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata i poslužiti sa sezonskom salatom i slanim mrvicama sa slaninom.
(Espreso / punkufer.dnevnik.hr)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!