njami
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA DOMAĆI PESTO SOS: Zbog 1 BILJKE je ZDRAV KAO DREN, napravite ga ODMAH
U domaćoj varijanti možete ga napraviti sa divljim ili "medveđim" belim lukom, poznatom kao sremuš
Pesto sos je jedan od skupljih na policama trgovinskih lanaca, a recept koji vam donosimo omogućiće vam da ga napravite u većim količinama, za manje novca.
Od mera koje su pred vama dobićete pet-šest teglica, a ovaj čuveni italijanski specijalitet poreklom iz Đenove odličan je dodatak pastama.
U domaćoj varijanti možete ga napraviti sa divljim ili "medveđim" belim lukom, poznatom kao sremuš. Ova biljka, koja može da se gaji i u kućnim uslovima, ali koja je u ovo doba godine široko rasprostranjena i u prirodi, veoma je zdrava. Sremuš možete naći i na gradskim pijacama.
Sastojci:
1 kg sremuša
1 l maslinovog ulja
350 g oraha
sok od jednog limuna
2 kašike soli
Priprema:
Operite i osušite sremuš. Stavite ga u blender i isitnite, pa dodajte maslinovo ulje, sok od jednog limuna i so i sve zajedno dobro izblendirajte da dobijete kompaktnu masu. U to dodajte sitno sicekane orahe na kraju.
Radnik se igrao sredstvom za dezinfekciju pa spalio skladište nameštaja: Bolje da je drndao telefon
Operite i strerilišite teglice, pa u njih sipajte pesto sos. Kada otvorite teglicu, stavite je u frižider i dospite, po potrebi, malo maslinovog ulja. Ovako spremljen sos može da stoji do sledeće sezone.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!