NAJMEKŠI UŠTIPCI PO RECEPTU IZ DETINJSTVA! Meke su i MIRISNE, spremaju se za TILI čas, nećete im ODOLETI
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Bokina kuhinja

recept

NAJMEKŠI UŠTIPCI PO RECEPTU IZ DETINJSTVA! Meke su i MIRISNE, spremaju se za TILI čas, nećete im ODOLETI

Lako se prave, a toliko su slasni da nećete moći da prestanete da ih jedete

Objavljeno:

Kao deca smo obožavali kada nas kod bake u gostima dočekaju vrući uštipci, a još kada su slatki sreći nije bilo kraja. Ovaj recept za uštipke sa jabukama je onaj starinski kako su se nekada pravili, a savršeni su kako za doručak, tako i da se zasladite posle ručka ili uz šoljicu kafe.

Lako se prave, a toliko su slasni da nećete moći da prestanete da ih jedete.

Sastojci:

300 g brašna

2 veće jabuke

2 jajeta

100 ml mleka

50 ml kisele vode

20 ml ulja

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

4 kašike šećera

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

Priprema:

Jabuke oljuštite i narendajte na sitnije rende, pa ih pospite kašikom šećera i cimetom. Odvojite belanca, pa ih umutite da dobijete čvrst sneg. Žumanca umutite sa preostalim šećerom da zapene, pa dodajte ulje, mleko, a zatim i brašno pomešano sa praškom za pecivo. Na kraju sipajte kiselu vodu i mikserom sve umutite da dobijete ujednačenu smesu. Lagano dodajte belanca i jabuke koje ste ocedili od viška soka. U dobro zagrejano ulje kašikom vadite po malo testa i lagano spuštajte. Pržite nekoliko minuta sa obe strane dok ne dobiju lepu rumenu boju. Vadite ih na ubrus da se ocede od viška ulja, a po želji ih pre služenja pospite šećerom u prahu.

Bonus video:

24:03

CENTRALNI DNEVNIK 16.07.2022.

(Espreso/Stvar Ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.