za ručak
OD SADA KROMPIR VIŠE NIKADA NEĆETE SPREMATI NA ULJU: Ova VRSTA MASTI pravi DRASTIČNU RAZLIKU (RECEPT)
Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta
Ukusniji pečeni krompir niste jeli, caka je u jednom posebnom sastojku.
Sastojci:
1 kg crvenog krompira 100 gr guščje ili pačje masti ili 100 ml maslinovog ulja 2 kašike brašna so
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na četvtine. Prelijte hladnom vodom da ogrezne, posolite i stavite da provri. Čim provri, stišajte temperaturu, i ostavite da vri oko dva minuta.
U međuvremenu, ugrejte pleh u rerni i stavite masnoću da se i ona zagreje.
Ocedite krompir i to tako što ćete malo zatresti cedilo tako da se ivice parčića zaoble, a zatim polako naprašite brašnom tresući cedilo tako da svi parčići budu ravnomerno prekriveni.
Polako i pažljivo ih sipajte u vrelu masnoću pa i pleh zatresite tako da svi krompiri budu obloženi masnoćom. Raširite ih tako da budu u jednom sloju u plehu i imaju dovoljno prostora.
Pecite 15 minuta pa izvadite ih rerne, okrenite ih i vratite da se peku još 20 minuta. Izvadite ih, posolite i poslužite. Prijatno.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!