OD OVE POSLASTICE SE RAZVALJUJE CELA PORODICA: Ovakav vrhunski KOH još niste probali (RECEPT)
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

slatki specijalitet

OD OVE POSLASTICE SE RAZVALJUJE CELA PORODICA: Ovakav vrhunski KOH još niste probali (RECEPT)

U poplavi recepata "smuti, pa prospi", kako ih mi nazivamo, polako ali sigurno izčezavaju stari, provereni recepti.

Objavljeno:

Pravi, starinski, recept za koh je vrlo prost i lak za spremanje, a opet, stekli smo utisak da se pravi sve manje i manje.

U poplavi recepata "smuti, pa prospi", kako ih mi nazivamo, polako ali sigurno izčezavaju stari, provereni recepti.

Sastojci Količina

jaja 6

šećer 6+6 kašika

griz 6 kašika

brašno 1 kašika

šipka vanile 1

mleko 1 l

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Kako pripremiti ?

Penasto umutite belanca. Dodajte 6 kašika šećera, jednu po jednu, uz neprestano mešanje.

Dodajte žumanca i polako ih sjedinite varjačom, vodeći računa da belanca ne padnu.

Umešajte riz i brašno, pa dodajte jezgro iz šipke vanile. Stavite u podmazanu i brašnom posutu šerpu od 5 litara ili u srednji đuveč pleh. Na dno rerne stavite manju šerpicu sa vodom, pa rešetku i onda stavite koh. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

U međuvremenu skuvajte mleko sa ostatkom šećera i šipkom vanile. Ostavite da se mleko potpuno ohladi, pa tek onda izvadite vanilu. Vrelo testo prelijte hladnim mlekom i ostavite tri sata da testo upije mleko. Secite na kovke ili rombove i poslužite sa voćem, obično breskvom ili kruškom. Stoji još u starim receptima da "ko ima kakaa u prahu može metnuti i malo njega".

Prijatno!

(Espreso/BlicŽena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.