JUNEĆI GULAŠ KOJI SE TOPI U USTIMA: Na ovaj način ćete ga SPREMATI ZAUVEK! KAO IZ SNOVA
Gulaš, Foto: Profimedia

OBAvezno probajte

JUNEĆI GULAŠ KOJI SE TOPI U USTIMA: Na ovaj način ćete ga SPREMATI ZAUVEK! KAO IZ SNOVA

Ako ne znate šta biste spremili za ručak evo sjajnog predloga.

Objavljeno:

Dragana Mihajlović koja stoji iza sajta Uradi sama - Ideje za kreativce, podelila je recept, kako kaže, za najbolji gulaš. Komentari to i dokazuju, tačnije, žene koje su podelile svoje utiske nakon što su spremile ovo jelo.

Sastojci:

  • 800 gr junećeg mesa
  • 800 gr crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • malo slanine
  • malo ulja
  • 100 ml pasiranog paradajza
  • voda
  • kašika i po slatke začinske paprike
  • so i biber
  • 1 kašičica suvog začina

Priprema

Za gulaš, uvek stavite luka koliko i mesa. Prvo iseckajte sitno crni luk, zatim u šerpu dodajte malo ulja, a kada se zagreje, sipajte luk da se dinsta na srednjoj temperaturi. Zatim, sitno isecite beli luk i stavite da se prži zajedno sa crnim lukom. Za bolji ukus, slaninu isecite na kockice, ali ne celo parče koje ste pripremili, već malo sačuvajte sa strane.

Juneće meso, takođe, isecite na krupne kocke. Slaninu i juneće meso dodati zaprišci, nakon nekih 10ak minuta kada se luk ispržio. Sve promešajte i ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko 15-20 minuta. Poklopite šerpu, ali ne skroz.

Zatim, dodajte slatku začinsku papriku, promešajte i dodajte soli, bibera i suvih začina. Onda nalijte vodom koliko da se prekrije meso i ostavite od sat ipo do 3 sata da se krčka na laganoj vatri. Videćete kada budete probali koliko je potrebno kuvati ga. Po potrebi, dodajte vode tokom kuvanja. Kada prođe vreme kuvanja, dodajte pasirani paradajz i soli, po ukusu, ako smatrate da je potrebno. Ostavite da se kuva još 20ak minuta.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.