NJAMI
OVAKO ENGLEZI SPREMAJU MUSAKU: Ukusnija je OD SRPSKE zbog OVOG KROMPIRA, od SADA ĆETE JE OVAKO PRAVITI (RECEPT)
Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo
Svi smo već probali našu musaku, a ko je isprobao englesku? Evo jednog odličnog recepta za musaku koju ćete uvek rado praviti.
Sastojci:
Za fil:
velika glavica crnog luka
2 čena belog luka
600 gmlevenog mesa
3 šargarepe
2 šake graška
kašičica šećera
ulje
aleva paprika
so, suvi začin, biber
Za pire:
1 kg krompira
3 kašičice putera
oko 100 ml mleka
Priprema:
Izdinstati crni i beli luk na ulju, pa dodati meso i začine, a zatim šargarepu i grašak. Kada je meso braonkasto, znači da je gotovo. Odvojeno pripremiti krompir pire, ali sa većom količinom mleka nego što se inače čini. U podmazan pleh staviti smesu od mesa, a preko nje pire. Peći u rerni na 180 stepeni, oko 20 minuta i musaka je spremna.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!