
PREUKUSNO
NAPRAVITE "SIROTINJSKO" TRADICIONALNO SRPSKO JELO ZA SAMO 150 DINARA: Ništa ZDRAVIJE i JAČE niste PROBALI (RECEPT)
Sir treba da se otopi da bude kao mleko, te nastavite da mešate sve vreme dok masa ne počne da se odvaja od šerpe
Belmuž je tradicionalno pastirsko jelo koje se spremalo u Istočnoj Srbiji. Recept za Belmuž je vrlo jednostavan, jer se jelo sastoji samo od 3 sastojka: sir, brašno i malo soli. I dodali bi, malo dobre volje i upornosti da se jelo fino spremi, jer zahteva smireno i uporno mešanje.
Sastojci:
Mladi sir
3-4 kašike kukuruznog brašna

malo soli (po želji)
Priprema:

Otopiti mladi sir, ne stariji od dva dana, na laganoj vatri i dodati tri, četiri kašike kukuruznog brašna. Smesu mešati dok se ne sjedini. Sir treba da se otopi da bude kao mleko, te nastavite da mešate sve vreme dok masa ne počne da se odvaja od šerpe. Belmuž je tada gotov i možete ga poslužiti.
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!