SPREMITE NA VREME
OVAKO SE NA STARINSKI NAČIN SPREMA PECKANA PAPRIKA ZA ZIMU: Naše BAKE znaju koji ZAČIN je KLJUČAN (RECEPT)
Ređati paprike u tegle i staviti po malo šargarepe, belog luka i bibera u zrnu
Napravite peckanu papriku za zimu.
Sastojci
Potrebno je:
6 kg paprika
1 šoljica esencije
1 kesica konzervansa
1 kesica vinobrana
300 g šećera
150 g soli
malo bibera u zrnu
malo belog luka
1 kg šargarepe
Priprema
Paprike očistiti od semena i malo pecnuti na ringli. Staviti ih u plastičan sud i pokriti kuhinjskom krpom. Esenciju, konzervans, vinobran, šećer i so dobro izmešati. U veći sud ređati paprike, preliti mešavinom i tako redom, dok se ne utroši materijal. Ostaviti da odstoji 24 h.
Ređati paprike u tegle i staviti po malo šargarepe, belog luka i bibera u zrnu. Preliti mešavinom i zatvoriti tegle.
(Espreso / Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!