![BAKA SLAVKIN RECEPT ZA VAŠULJKE OD KROMPIRA: Starinsko jelo sprema se od NAJJEFTINIH sastojaka!](/data/images/2022/07/08/21/1212909_krompir_ls.jpg)
MORATE PROBATI
BAKA SLAVKIN RECEPT ZA VAŠULJKE OD KROMPIRA: Starinsko jelo sprema se od NAJJEFTINIH sastojaka!
Valjušci su najbolji kad se služe sa slaninom, kajmakom i salatom od kupusa
Donosimo vam sjajan recept za valjuške od krompira baka Slavke. Spremaju se lako i to od najjeftinijih sastojaka.
Sastojci:
1 kilogram belog krompira
2 jajeta
2 kašike ulja
oko 250 grama brašna
prezle
maslac ili margarin
so
Priprema:
Krompir oprati, neoljušten naliti vodom, malo posoliti i kuvati dok ne omekša. Skuvan krompir ocediti, oljuštiti i ispasirati dok je još topao.
U ispasirani krompir dodati jaja, ulje, malo soli i brašna toliko da se dobije testo srednje tvrdoće. Dobro umesiti, da se sastojci sjedine.
![Krompir](/data/images/2022/07/08/21/1212913_krpmor6_ff.jpg?ver=1657380272)
Na radnoj površini posutoj brašnom od testa formirati manje valjke prečnika oko dva santimetra. Uvaljano testo seći nožem na komade-valjuške dužine oko tri santimetra i svaki malo razvaljati između dlanova.
Sipati u posudu dva litra vode i malo soli i staviti na štednjak. U ključalu vodu spuštati valjuške i kuvati dok ne isplivaju na površinu, a zatim ih vaditi rešetkastom kašikom.
Na maslacu ili margarinu propržiti prezle, pa dodati valjuške.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!