KUVARICE DO SADA PATLIDŽAN NISU PUNILE SA OVOM NAMIRNICOM: Sastojci su JEFTINI, ništa JAČE NISTE PROBALI (RECEPT)
Patlidžan punjen sirom, Foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

ZA SUBOTNJI RUČAK

KUVARICE DO SADA PATLIDŽAN NISU PUNILE SA OVOM NAMIRNICOM: Sastojci su JEFTINI, ništa JAČE NISTE PROBALI (RECEPT)

Poslužite sa hlebom i eto pravo letnjeg ručka

Objavljeno:

Brzo i lako spremite ručak za desetku - patlidžan punjen sirom.

Umesto tikvica isprobajte patlidžan, jeste da ima specifičan ukus, ali ako ga napunite sirom dobićete najukusnije jelo. Brzo i lako ćete napraviti, a nećete isprljati puno sudova. Čak i oni koji nisu ljubitelji ovog povrća kada su probali ovako pripremljen oduševili su se. Parmezan možete da zamenite bilo kojim tvrdim sirom. Poslužite sa hlebom i eto pravo letnjeg ručka.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Sastojci:

2 srednja patlidžana

400 g pelata (sitnog)

200 g mocarele

1 čen belog luka

Patlidžan punjen sirom
foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

parmezan po ukusu

malo origana

Priprema: Patlidžan presecite na pola po dužini, a zatim "meso" isecite na kockice, ali ne do kraja. Poređajte na pleh obložen pek papirom, posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C oko 30 minuta. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, stavite ceo čen belog luka i sipajte pelat.

Patlidžan punjen sirom
foto: Printscreen/Youtube/ DAJ RECEPT! GIVE THE RECIPE!

Krčkajte dok ne proključa, pa dodajte origano. Izvadite patlidžan, "meso" malo kašikom pritisnite na unutra, pa na svaki sipajte paradajz sos i preko rendanu mocarelu. Pospite i parmezanom ili nekim tvrdim sirom po izboru i vratite u rernu još 15 minuta.

(Espreso / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.