poslastica
OVAKO MAĐARI SPREMAJU SUTLIJAŠ: 1 vrsta VOĆA daje POSEBAN ŠMEK, Srpkinje samo OVAKO ĆETE GA SPREMATI (RECEPT)
Dekorisati voćem i preostalom pavlakom umućenom sa sirupom od malina
Mađarski sutlijaš sa voćem.
Sastojci
160 g pirinča
250 g mešanog voća
2 kašike sirupa od malina
2 dl slatke pavlake
150 g šećera
5 dl mleka
1 limun
malo soli
Priprema
U mleko dodati 100 g šećera i malo soli pa skuvati opran pirinač
Kuvan pirinač ohladiti i dodati 1 kašičicu rendane kore limuna i iseckano voće (sveže, smrznuto ili iz kompota)
Ulupati slatku pavlaku sa ostatkom šećera i veći deo pažljivo umešati u sutlijaš
Sipati u staklene činijice ili čaše.
Dekorisati voćem i preostalom pavlakom umućenom sa sirupom od malina
(Espreso / Zalogaj.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!