PREDLOG ZA RUČAK
OVAKO MAĐARI SPREMAJU ĆUFTE: Ukusnije su od SRPSKIH zbog 1 VRSTE MESA i NEOBIČNOG POVRĆA, odlepićete za RECEPTOM
Kad se ohlade, napravi se udubljenje i napune se pireom od spanaća
Pržene i punjene i toliko ukusne, da ćete jesti dok se ne prejedete. Napravite što pre ćufte na mađarski način.
POTREBNI SASTOJCI
mleveno meso - 1 kg, teleće
jaja - 3 komad
luk - 3 glavice
krompir - 3 komada
spanać - 500 g ili zelje
maslac - 50 g
pavlaka - 2 supene kašike
biber
peršun
so
NAČIN PRIPREME
Mleveno meso, sitno iseckan luk, rendani krompir, jaja, biber, peršun i so se zamese i pripremaju se ćufte.
Spanać se blanšira u malo posoljene vode, nakon toga se samelje, dodaje se maslac, so i biber i stavlja se na tihu vatru da se zgusne, uz neprestano mešanje.
Ćuftice se obikuju u obliku loptice i prže u vreloj masti. Kad se ohlade, napravi se udubljenje i napune se pireom od spanaća.
(Espreso / Bonaepti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!