SJAJNA JE
ČORBA NA KAFANSKI NAČIN, JOŠ I JAGNJEĆA: Srpskinje odlepile za OVIM RECEPTOM, do sada niste probali OVAKVU
Teleća čorba vrhunskog ukusa
Za dobru čorbu potrebno je obezbediti kvalitetno meso, od buta ili vrata, ali i teleće kosti, koje će joj dati potreban ukus i jačinu.
Sastojci:
– 500 g telećeg mesa od buta ili vrata
– 1 glavica crnog luka
– 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
– 1 koren celera
– 2 krompira
– 1 dl ulja
– 2 kašike brašna
– 2 dl kisele pavlake
– 1 žumance
– so
– biber
– lorber
– malo peršunovog lista
Priprema:
Crni luk sitno iseckati, pa izdinstati na ulju. Dodati meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), naliti vodom da ogrezne i dinstati na tihoj vatri oko sat vremena. Dodati povrće iseckano na kockice, začiniti solju i biberom, pa naliti oko 2 l vode. Napraviti i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuvati još oko pola sata.
Pred serviranje u gotovu čorbu umešati pavlaku sa umućenim žumancetom i posuti sitno seckanim peršunom. Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!