PREUKUSNE SU
ORIGINALNI RECEPT ZA BOSANSKE HURMAŠICE: Ovako su to nekada spremale VRSNE DOMAĆICE
Originalni recept za hurmašice
Bosanske domaćice ovu poslasticu prave vrsno i uvek ispadnu lepo. Sada, napravite i vi iste uz recept koji vam donosimo:
Sastojci:
2 jaja,
2 šolje šećera,
2 šolje ulja,
brašna po potrebi...
Agda:
9 šolja šećera,
11 šolja vode,
1 limun.
Priprema:
1- Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće. Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz ribež (najsitnije rupice). Slagati hurmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.
2. Za to vreme napraviti agdu tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi. Na kraju dodati sok od jednog limuna.
3. Prelijte hurmašice i ostavite da se ohlade.
Prijatno!
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!