DOMAĆICE, ZAPRŠKA ĆE ISPASTI BEZ GRUDVICA SAMO AKO BRAŠNO STAVITE U OVO: Na ulje ODMAH ZABORAVITE, ovo NIKO NE ZNA
Zaprška, Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

POMOĆI ĆE VAM

DOMAĆICE, ZAPRŠKA ĆE ISPASTI BEZ GRUDVICA SAMO AKO BRAŠNO STAVITE U OVO: Na ulje ODMAH ZABORAVITE, ovo NIKO NE ZNA

Postoje 2 načina na koja možete da pripremite brašno

Objavljeno:

Sigurno ste do sada koristili zapršku, ali često vam se desi da ne razblažite dobro i da ostanu grudvice. Obično neka jela i sosovi zahtevaju određenu gustinu, pa je potrebno da se doda brašno razblaženo sa vodom.

U nastavku teksta saznajte šta to radite pogrešno i kako da vam zaprška bude bez grudvica.

1 / 6 Foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Postoje 2 načina na koja možete da pripremite brašno.

Pasulj
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Prženje:

Iskusni kuvari uvek prvo prže brašno u dobro zagrejanom tiganju bez dodavanja putera. Posuda mora biti potpuno suva. Brašno pržite dok ne promeni boju, ali vodite računa da vam ne zagori.

Dodavanje vode:

Zaprška
foto: Prihntscreen/Youtube/My kitchen Tanja

Brašno razblažite u maloj količini vrele vode. Kada je voda vruća, a vi dodate brašno i dobro promešate, garantovano neće biti grudvica.

Dodavanje u sos:

Grašak
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Nikada nemojte odjednom sve da sipate u jelo ili sos, jer se tako neće ravnomerno rasporediti. Sipajte po malo i na više strana, pa promešajte koliko možete.

(Espreso / b92 / Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.