slatko i ukusno!
PRAVI DOMAĆI SLADOLED DIVLJEG UKUSA: Napravite ŠUMSKU POSLASTICU na samo ovaj NAČIN!
Predlažemo da napravite domaći sladoled od šumskog voća.
Apsolutno omiljena letnja poslastica svakako jeste sladoled. Razlog je jednostavan - ukusan je, hladan i osvežavajući. Ipak, većina kupovnih sladoleda ima dosta aditiva, većina se pravi sa mlekom, pa samim tim ima i više kalorija nego što biste želeli
Sastojci:
- 500 g smrznutog šumskog voća
- 2 čaše jogurta
- 100 g šećera u prahu
- sok od limuna
Priprema sladoleda:
Smrznuto šumsko voće dobro izblendirajte, da dobijete kašu. Prelijte jogurtom, pa dodajte šećer i sok od limuna i sve dobro promešajte. Ako želite nešto slađi ukus, sipajte sok od samo polovine limuna ili dodajte još jednu kašiku šećera u prahu. Potom stavite u zamrzivač, da odstoji minimum dva sata vremena, a ukoliko želite da se u potpunisti stegne, najbolje bi bilo da stoji 5-6 sati. Nakon toga poslužite uz komadiće svežeg voća, mleveni keks ili čokoladni preliv.
(Espreso/Alo)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!