![BAKA PODELILA RECEPT ZA NAJMEKANIJU LEPINJU: Domaćice, OVE KORAKE morate da ISPRATITE, ne postoji MEKŠE TESTO](/data/images/2022/06/27/12/1202915_lepinja4_ls.jpg)
uz sve ide
BAKA PODELILA RECEPT ZA NAJMEKANIJU LEPINJU: Domaćice, OVE KORAKE morate da ISPRATITE, ne postoji MEKŠE TESTO
Spolja hrskava, unutra mekana poput pene
Iz bakine kuhinje stiže recept za savršenu lepinju.
Potrebno je:
- 300 g brašna - 10 g kvasca - 1 kašicica šećera - malo soli - 2 kašičice ulja
- 200 ml mleka - 20 ml vode
Priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac, pa dodati šećer. Kad kvasac zapeni, dodati ulje, brašno i so i zamesiti testo.
![Lepinja](/data/images/2022/06/27/12/1202919_lpinja1_ff.jpg?ver=1656326493)
Ostaviti 20 min pokriveno, zatim obraditi rukama i rastaniti u tesiji koju smo premazali uljem ili obložili papirom za pečenje.
Peći na 220 stepeni C 25 min dok ne porumeni.
![Lepinja](/data/images/2022/06/27/12/1202917_lepinja6_ff.jpg?ver=1656326497)
Pečenu lepinju pokriti krpom.
Spolja hrskava, unutra mekana poput pene... Uživajte!
(Espreso / Srbija Danas)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!