preukusno
STARINSKI RECEPT ZA BAKIN KOLAČ NA "ŠOLJE": Samo naši STARIJI znaju TAJNU ove POSLASTICE
Da bi galete što duže ostale sveže, držite ih u metalnoj kutiji sa poklopcem
Popularne galete savršeno su rešenje za doručak ili užinu.
Generacije na ovim prostorima odrasle su uz galete, takozvane kolače na tuč ili popularni bakin kolač koji odoleva svim trendovima. Domaćice su nekad ljubomorno čuvale recept, želeći da upravo njihove galete budu najukusnije.
Recept koji vam Krstarica možete da napravite i ako ste početnik u kuhinji. Još jedna prednost ovog recepta je u tome što sastojke ne morate da merite na kuhinjskoj vagi – koristite šolju od 200 mililitara za većinu sastojaka.
Sastojci: 4 jaja šolja šećera
šolja ulja šolja mleka 4 šolje brašna kesica praška za pecivo
Priprema: U posudu za mućenje razbijte jaja, dodajte šećer, mleko, ulje, brašno i prašak za pecivo, pa sve dobro umutite mikserom. Smesu sipajte u aparat za galete i pecite dok ne porumeni.
Da bi galete što duže ostale sveže, držite ih u metalnoj kutiji sa poklopcem.
(Espreso / Krstarica)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!