ZABORAVIĆETE NA ČOKOLADICU! Ovakav BOUNTY KOLAČ je bolji od 3 kupovnih, prste da poližeš! (RECEPT)
Bounty kolač, Foto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

ljubav na prvi zalogaj

ZABORAVIĆETE NA ČOKOLADICU! Ovakav BOUNTY KOLAČ je bolji od 3 kupovnih, prste da poližeš! (RECEPT)

Idealan je za ove vrele temperature, nema kome se ne bi svideo! Ako volite kokos, ovo je prava stvar za vas

Objavljeno: 14:20h

O ovom kolaču svi bruje, a ono što je najbitnije je da ne iziskuje kuvanje pored šporeta, potrebno vam je malo sastojaka, a i sprema se za 10 minuta.

Sastojci:

podloga 300 g mlevenog keksa

200 g mlevene čokolade

100 ml mleka

fil 500 ml mleka

100 gr šećera

80 g pšenicnog griza

200 g kokosa

glazura 100 ml slatke pavlake

10 g čokolade

40 g putera

Bounty kolač
foto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

Priprema:

1.Izmešati meveni keks i mlevenu čokoladu (može se samleti i keks i čokolada u secko ili mlin za kafu) i dodati mleko.

2.Sve dobro izmešati i staviti na pleh 30x22 dimenzije na koji smo stavili pek papir, poravnati fino.

3.Skuvati zatim fil, u šerpu staviti mleko,šećer i griz izmešati dobro žicom i staviti na vatru ili ringlu da se kuva uz mešanje da ne zagori.

Kad se malo zgušnjava, smanjiti temperaturu i mešati dok se ne dobije bas gusta masa zatim skinuti sa vatre i dodati kokos.

Odmah vruć preliti preko prvog dela u pleh i kako bi ubrzali hlađenje može u frižider dok se glazura ne napravi.

Bounty kolač
foto: Printscreen/Youtube/Recepti Brigita Husic

4.Glazura

U šerpu sa slatkom pavlakom izlomljenu čokoladu dodati i kuvati na šporetu. Pred kraj kuvanja dodati puter i preliti glazuu preko belog fila.

Prijatno i javljajte utiske!

(Espreso/Coolinarka.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.