idealno
OVAKO ŠPANCI SPREMAJU KROMPIR SALATU, DODAJU 2 ZDRAVA SASTOJKA: Srbi će OD SADA samo NJU JESTI, RAPSODIJA UKUSA
Krompir stavite u dublju šerpu da se kuva sa sve ljuskom
Marokanska krompir salata veoma je slična kao naša, ali začini joj daju poseban šmek.
Krompir salata je na našoj trpezi jedna od omiljenih, a najčešće se pravi kao prilog uz ribu.
Ipak, može biti i savršeni dodatak uz bilo koju vrstu mesa ili roštilja. U Srbiji se tradicionalno sprema sa puno luka, a Amerikanci primera radi ne mogu da je zamisle bez majoneza.
Ovaj recept za marokansku krompir salatu prilično je sličan našoj domaćoj, ali je obogaćena zanimljivim začinima poput korijandera i mlevenog kumina (indijski kim) koji možete pronaći u prodavnicama zdrave hrane.
Sastojci:
1 kg krompira
20 g svežih listića korijandera (ili peršuna)
3-4 kašike maslinovog ulja
2-3 kašike sirćeta
1 glavica luka
2 čena belog luka
so i biber
mleveni kumin
Priprema
Krompir stavite u dublju šerpu da se kuva sa sve ljuskom. Kada je u potpunosti omekšao, ostavite ga da se skroz ohladi, a potom ga ogulite i isecite na sitnije kockice. Crni i beli luk naseckajte što sitnije, pa zajedno sa krompirom ubacite u dublju činiju. Sve prelijte sa maslinovim uljem i sirćetom, dodajte so i biber po ukusu, pa dobro izmešajte. I činiju dodajte sitno naseckan korijander i mleveni kumin, još jednom dobro izmešajte, a ukoliko ima potrebe dodajte još žačin po ukusu. Služite uz meso po izboru.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!