KO BI REKAO
DODAJTE OVO U PASULJ I SKUVAĆE SE OČAS POSLA: Nije u pitanju SODA BIKARBONA, domaćice ZA OVO NIKAD NISU ČULE
Prvenstveno je potrebno da neko vreme stoji u vodi, a zatim i da se skuva
Pasulj je izuzetno zdrava namirnica. Bogata je vlaknima, ali i brojnim vitaminima, kao i kalijumom, magnezijumom, fosforom, jodom i drugim mineralima. Njegovom konzumacijom, obezbeđujete svom organizmu sve ove važne hranljive sastojke i minerale.
Međutim, pasulj ima jednu manu. Potrebno je dosta vremena da bismo ga skuvali. Prvenstveno je potrebno da neko vreme stoji u vodi, a zatim i da se skuva. Kada sve to saberemo, u pitanju je podosta vremena.
Srećom, postoji jednostavan trik uz pomoć kojeg vreme kuvanja može da se skrati, a samim tim i da učinimo da jedno od omiljenih kuvanih jela što pre bude spremno za konzumaciju.
Da bi ubrzali kuvanje, ljudi uglavnom dodaju sodu bikarbonu. Međutim, pasulj od toga gubi većinu korisnih jedinjenja, a to nikako nije dobro.
Zato, umesto sode bikarbone, u šerpu u kojoj kuvate pasulj dodajte suve morske alge. U suštini, uglavnom je jedan list alge dovoljan za celu šerpu, a ono što je poželjno jeste da dužina svake strane alge bude najmanje 10 centimetara.
U slučaju da ne pronađete listove ovih dimenzija, u šerpu obavezno dodajte dva ili tri lista.
(Espreso / 24sedam)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!