poslastica
BAKA PODELILA RECEPT ZA DŽEM OD DINJA IZ RERNE: 1 sastojak DAJE posebnu AROMU, gotov je za MANJE OD 2 SATA
Sipati u čiste tegle dobro zatvoriti i ostaviti u police bio je gotov posle 1.45 minuta
Današnji specijalitet je odličan za palačinke i da se namaže na krišku hleba, po bakinom receptu napravite džem od dinja iz rerne.
Sada je sezona voća. Ponekad ne znamo šta sa njim da uradimo, propada nam. Najbolji način da se iskoristi voće, jeste da napravite džem.
Potrebno je:
3 kg neočišćene dinje
600 gr šećera
1/2 soka od limuna
Priprema:
Dinji izvaditi seme, i skinuti koru. Iseći na tanje kriške. Rukama ili u blenderu dobro izgnječiti.
Dodati šećer i sok od limuna. Najbolje da prenoći.
Možete odmah staviti u rernu na 250 stepeni C, da ispari tečnost kad prođete po dnu šerpe da se vidi trag.
Sipati u čiste tegle dobro zatvoriti i ostaviti u police bio je gotov posle 1.45 minuta.
(Espreso / Najžena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!