OTKRIVENA ŠOKANTNA STVAR O POMFRITU IZ MEKA! Dobro razmislite da li ćete ga JESTI OD SAD
Foto: Profimedia

IZNENADIĆETE SE

OTKRIVENA ŠOKANTNA STVAR O POMFRITU IZ MEKA! Dobro razmislite da li ćete ga JESTI OD SAD

Ko ne voli, makar s vremena na vreme, sebe da časti porcijom brze (ali ne baš potpuno zdrave) hrane? Hamburger po želji, gazirani napitak i – neizbežni pomfrit! Sada je razotkrivena tajna ovih istovremeno mekih, a hrskavih krompirića

Objavljeno:

Bivši član ekipe “Mythbusters” Grant Imahara posetio je fabriku Mekdonaldsa u Ajdahu da bi nam svimas razotkrio kako se pravi njihov najpopularniji proizvod – pomfrit. Postoji nekoliko faza pravljenja pomfrita, pa se tako krompir nakon branja guli, blanšira i reže pomoću vodenog topa tako što se pod pritiskom ispaljuje kroz mašinu za sečenje brzinom od 100 kilometara na sat.

- Hvala Bogu, pravi se od krompira. To je dobar početak - komentarisao je Imahara i otkrio još 18 sastojaka koji se stavljaju u svima omiljeni prilog. Celokupan proces pripreme krompira je krajnje prost. Na samom početku on se ljušti i seče na potreban oblik. Nakon toga se potapa u dekstrozu (prirodan šećer) kako bi zadržao zlatnu boju, pre nego što se tretira dinatrijum pirofosfatom koji sprečava krompir da posivi na putu do restorana brze hrane.

1 / 2 Foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

Nakon što proces pripreme završi, krompirići se zamrzavaju. Među ostalim sastojacima koji se koriste su različita ulja, poboljšavači ukusa i boje, kao i sredstva protiv pucanja

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.