ROLAT OD VIŠANJA BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA: Pravi se za tili čas, a ukus je FANTAZIJA (RECEPT)
Rolat od višanja, Foto: Printscreen Jakin kapric

PREUKUSAN JE

ROLAT OD VIŠANJA BEZ ŠEĆERA I BRAŠNA: Pravi se za tili čas, a ukus je FANTAZIJA (RECEPT)

Zdrava poslastica koja će vas zasititi.

Objavljeno:

Ovaj rolat će zadovoljiti vaša nepca, a kada budete osetili ukus, raspametićete se. Po samom pravljenju, stavite ga u frižider kako bi se stegao i jedite ga rashlađenog. U nastavku vam donosimo sjajan recept.

Sastojci:

100 g pečenih lešnika

100 g ovsenih pahuljica

5 svežih urmi

supena kašika otopljenog kokosovog ulja

prstohvat soli

2 ravne kašike organskog kakaa

Za fil:

200 g odmrznutih višanja

10-ak svežih urmi

2 kašike kokosovog brašna (protein)

2 kašike čia semenki Za preliv:

100 g crne čokolade

1 kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Lešnike i ovsene pahuljice usitnite, a potom dodajte i ostale sastojke. U secku sve sjedinite. Smesa treba da bude meka i da se ne lepi.

Razvucite je oklagijom između dva lista papira za pečenje na tanak sloj u oblik pravougaonika. Urme izblendajte sa višnjama do kremaste strukture, a potom pomešajte sa kokosovim brašnom i čia semenkama.

Na pripremljenu osnovu rasporedite fil. Uz pomoć papira za pečenje, lagano urolajte rolat i ostavite ga u zamrzivač umotan u papir bar na sat vremena da se stegne.

Prelijte rolat glazurom od crne čokolade, otopljene sa kašičicom kokosovog ulja. Dekorišite po želji pečenim lešnicima, bademima…

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.