kad se usija pleh
LAGANA VEČERICA KOJOJ NIKO NE MOŽE DA ODOLI: Rol viršlice kao iz PEKARE (RECEPT)
Zaista jedan lagan recept, gde nema čekanja na dizanje testa, već se sve odmah radi. Umesto viršli možete koristiti i druge filove ili ih ostaviti da budu prazne...
Umesto viršli možete koristiti i druge filove ili ih ostaviti da budu prazne...
Sastojci:
dva bloka lisnatog testa osam viršli malo ulja dva žumanceta senf, kečap krupna morska so
Priprema:
Lisnato testo odmrznuti, rastanjiti oklagijom na debljinu od tri-četiri milimetra, pa oštrim nožem iseći na trake širine dva prsta. U svaku traku uviti po jednu viršlu. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Umutiti žumanca sa malo ulja, te dobijenom smesom premazati rol-viršle. Posoliti sa malo morske soli, te po želji posuti semenkama susama. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni 20-25 minuta, odnosno dok rol-viršle ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo, uz kečap i senf.
Prijatno!
(Espreso/Informer)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!