prava letnja ideja za dezert!
LJUBITELJI DŽIN TONIKA SU OVO JEDVA DOČEKALI: Umesto da ISPIJETE, pojedite ga (RECEPT)
Preporučuje se da jedete u idealnim koločinama!
Sastojci za 16 porcija:
Podloga:
- 250 keksa
- 150 grama maslaca
- 1 limeta
Nadev:
150 ml džina
150 ml tonika
70 gšećera
5 želatina
5 kašikica vode
600 grama krem-sira
300 ml slatke pavlake, ohlađene
100 grama šećera u prahu
Sok od 1 limete
16 kriški limeta
Korica 1 limete
Priprema za podlogu:
1. Pripremite podlogu
Usitnite kekse u blenderu do teksture peska. Maslac istopite i dodajte sa mlevenim keksom. Izrendajte koricu limete, ubacite u blender pa je kratko izmiksajte.
Smesu prebacite u kalup razmere od 26 cm. Ugnjeckajte prstima kako bi se smesa zalepila za kalup. Kalup prebacite u zamrzivač dok pripremate nadev.
Nadev:
2. Rastopite želatin
Listiće želatina stavite u činijicu i prelijte sa vodom. Ostavite 5 minuta da smesa nabubri.
3. Kuvajte sirup
U lončić sipajte džin, tonik i šećer. Zagrejte na laganoj vatri sve dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa vatre i ubacite istopljen želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi pa ga sklonite sa strane.
4. Umutite šlag
Iscedite limetu čiju ste koricu izrendali u prvom delu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.
5. Mutite nadev
U veću činiju stavite krem sir, šećer i sok od limete pa miksajte na srednjoj brzini 2-3 minuta.
Smanjite brzinu miksanja i postepeno dosipajte mešavinu sa džinom. Na kraju nežno špatulom umešajte pripremljen šlag.
6. Ohladite
Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Prie posluživanja dekorišite tortu izrendanom koricom i kriškama limete.
(Espreso/Index)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!