LJUBITELJI DŽIN TONIKA SU OVO JEDVA DOČEKALI: Umesto da ISPIJETE, pojedite ga (RECEPT)
Foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

prava letnja ideja za dezert!

LJUBITELJI DŽIN TONIKA SU OVO JEDVA DOČEKALI: Umesto da ISPIJETE, pojedite ga (RECEPT)

Preporučuje se da jedete u idealnim koločinama!

Objavljeno:

Sastojci za 16 porcija:

Podloga:

  • 250 keksa
  • 150 grama maslaca
  • 1 limeta

Nadev:

150 ml džina

150 ml tonika

70 gšećera

5 želatina

5 kašikica vode

600 grama krem-sira

300 ml slatke pavlake, ohlađene

100 grama šećera u prahu

Sok od 1 limete

16 kriški limeta

Korica 1 limete

Priprema za podlogu:

1 / 6 Foto: Printscreen/youtube/Kelly Home Chef

1. Pripremite podlogu

Usitnite kekse u blenderu do teksture peska. Maslac istopite i dodajte sa mlevenim keksom. Izrendajte koricu limete, ubacite u blender pa je kratko izmiksajte.

Smesu prebacite u kalup razmere od 26 cm. Ugnjeckajte prstima kako bi se smesa zalepila za kalup. Kalup prebacite u zamrzivač dok pripremate nadev.

Nadev:

2. Rastopite želatin

Listiće želatina stavite u činijicu i prelijte sa vodom. Ostavite 5 minuta da smesa nabubri.

3. Kuvajte sirup

U lončić sipajte džin, tonik i šećer. Zagrejte na laganoj vatri sve dok se šećer ne rastopi. Sklonite sa vatre i ubacite istopljen želatin. Mešajte dok se želatin ne rastopi pa ga sklonite sa strane.

4. Umutite šlag

Iscedite limetu čiju ste koricu izrendali u prvom delu. Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag.

5. Mutite nadev

U veću činiju stavite krem sir, šećer i sok od limete pa miksajte na srednjoj brzini 2-3 minuta.

Smanjite brzinu miksanja i postepeno dosipajte mešavinu sa džinom. Na kraju nežno špatulom umešajte pripremljen šlag.

6. Ohladite

Rasporedite nadev po podlozi i stavite u frižider minimalno 5 sati, najbolje preko noći. Prie posluživanja dekorišite tortu izrendanom koricom i kriškama limete.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.