NIKAD LEPŠE SARMICE NEĆETE JESTI: Prave se brže nego ikad, a JEDAN SASTOJAK MENJA SVE (RECEPT)
Sarmice, Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

PROBAJTE

NIKAD LEPŠE SARMICE NEĆETE JESTI: Prave se brže nego ikad, a JEDAN SASTOJAK MENJA SVE (RECEPT)

Probajte da je napravite već danas za ručak

Objavljeno: 09:29h

Ne morate da budete nikakav kulinarski ekspert jer ove sarmice ne zahtevaju posebno majstorstvo. Reč je o jednostavnom i preukusnom jelu iz rerne.

Sastojci:

pirinač 60 g

blitva 15 do 20 listova

so po ukusu

gotov dodatak za sarmu 1 kesica

mešano mleveno meso 500 g

maslinovo ulje 2 kašike

Kako pripremiti

Pirinač operite i skuvajte ga na laganoj vatri u posoljenoj vodi. Kada je pirinač napola skuvan, procedite ga i ohladite pod mlazom hladne vode. Listove blitve odvojite od peteljke, operite ih i stavite u kipuću vodu, pa blanširajte 2 minuta, tek toliko da omekšaju. Izvadite blitvu i prelijte je mlazom hladne vode pa ocedite.

Sadržaj kesice gotovog začina za sarme pomešajte sa 100 ml mlake vode i ostavite 10 minuta. Dodajte mleveno meso i pirinač, pa sve dobro izmešajte. Smesom nadevajte list po list blitve i motajte kao sarme. Slažite sarmice u nauljenu posudu jednu uz drugu i prelijte sa toliko vode da sve ogreznu.

Blitva
foto: Printscreen/youtube/LekoviteBiljke

Posudu stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite 40 minuta. Nakon 20 minuta prekrijte aluminijskom folijom i tako pecite do kraja. Poslužite sa kiselim mlekom ili pavlakom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.