IZLIVENU PITU SA OVIM POVRĆEM DO SADA NISTE OKUSILI: Premažite je sa 1 NAMIRNICOM koja vam ne BI PALA NA PAMET
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ foodstation

idealno za doručak

IZLIVENU PITU SA OVIM POVRĆEM DO SADA NISTE OKUSILI: Premažite je sa 1 NAMIRNICOM koja vam ne BI PALA NA PAMET

Pleh sa pitom stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta

Objavljeno: 20:45h

Ukoliko nemate ideju šta da spremite za doručak ukućanima koji nestrpljivo čekaju da nešto postavite na sto, onda je pravo vreme da napravite ovu ukusnu izlivenu pitu.

Skoro svaka domaćica "u rukavu" ima i neki recept koji se veoma brzo sprema, a ovaj je idealan, a uz to i veoma ukusan.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ foodstation

Sastojci:

1,5 kg krompira

2 glavice crnog luka

200 gr kisele pavlake

200 ml mleka

Pita sa krompirom
foto: Printscreen/Youtube/ foodstation

100 ml ulja

4 jaja

2 kašičice soli

200 gr brašna

50 gr putera

Priprema:

U posudi prvo umutite jaja, a onda dodajte kiselu pavlaku, mleko, ulje, so i brašno.

Krompir i luk oljuštite i izrendajte na krupno rende, pa ih dodajte u posudu sa ostalim sastojcima. Sve fino promešajte.

Pita sa krompirom
foto: Printscreen/Youtube/ foodstation

Pleh u kom ćete peći pitu podmažite sa malo ulja, pa sipajte smesu koju ste napravili. Po želji možete da pospete malo susama.

Pleh sa pitom stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni 40 minuta.

Kada je gotova, premažite je puterom i ostavite 10 minuta da se prohladi.

Pitu služite uz čašu jogurta.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.