SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE ĐUVEČ SPREMA NA STARINSKI NAČIN: Bez 1 POVRĆA domaćice NE SMETE DA GA SPREMATE! RECEPT
Đuveč, Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

svi to volite

SAMO NAŠE BAKE ZNAJU KAKO SE ĐUVEČ SPREMA NA STARINSKI NAČIN: Bez 1 POVRĆA domaćice NE SMETE DA GA SPREMATE! RECEPT

Stavite u prethodno zagrejanu rernu na srednju temperaturu (200 stepeni) i pecite oko 30 minuta

Objavljeno:

Može se praviti u kombinaciji sa različitim povrćem i različitim mesom, starinski recepr za đuveč sa mesom i povrćem.

POTREBNO JE:

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/Recepttura
Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

2 sup. kašike putera 5 g začina 50 g gauda sira

PRIPREMA:

Korak 1 U dve kašike vrelog ulja propržite C pirinač, dodajte sitno seckani beli luk i još malo propržite pa nalijte vodom i dodajte Začin C po želji.

Korak 2 Kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta pa ostavite da odstoji dok pirinač ne upije svu tečnost.

Korak 3 Meso ispržite u ostatku ulja pa dodajte seckani crni luk i pržite još malo, pred kraj prženja začinite jelo.

Đuveč
foto: Printscreen/Youtube/Recepttura

Korak 4 U odvojenoj šerpici ispržite šargarepu na vrelom ulju, uz stalno mešanje. Nalijte vodom i kuvajte poklopljeno 10-15 minuta.

Korak 5 Dodajte grašak i dinstajte još malo.

Korak 6 Vatrostalnu posudu namažite maslacem pa pripremljene sastojke naređajte slojevito. Zatim sve pospite izrendanim sirom.

Korak 7 Stavite u prethodno zagrejanu rernu na srednju temperaturu (200 stepeni) i pecite oko 30 minuta.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.